Paleolivet: Kerneknækbrød

onsdag den 11. juni 2014

Kerneknækbrød


Denne opskrift, er vidst det, man kan kalde en variant af en klassiker. Har ikke lavet knækbrød læææænge, men lavede dem her og ungerne er VILDE med dem. De smager altså også godt.


Lette kerneknækbrød

400 g hørfrø
300 g sesamfrø
100 g solsikkekerner
50 g kokosmel(kan undlades)
4 æg (hvis de er meget små, så brug 5)
5 spsk  loppefrøskaller/HUSK
1 dl olie
½ tsk salt
5-7 dl vand

Hæld alle ingredienserne i en skål og tilsæt de første 5 dl vand. Rør rundt og lad den trække i 15 min. Så når hørfrø og loppefrøskaller lige at binde massen bedre sammen.
Nu skal du efterjustere med vand. Massen skal være lidt flydende.

Massen fordeles på bageplader med bagepapir eller bageunderlag.
Der bliver ca 4 bageplader knækbrød.
Du kan smører den ud med en ske eller gøre som jeg gjorde, ligge endnu et stykke bagepapir ovenpå og give den en tur med kagerullen.
Herefter "forskæres" brødet, så det er nemmere at knække.
Bag i 45 min.  ved 150 grader.
Forskåret knækbrød inden bagning

Køles af på en rist og opbevares i en tætsluttende dåse med låg - fx en kagedåse.....

TIP!
Du kan evt tilsætte dejen lidt kanel, fx 1 tsk, så får den en herlig "kiks".
Jeg gjorde det med halvdelen af dejen, så jeg både fik et sødligt og et mere neutralt knækbrød.


Hulehilsen Malene

Er du mere brødsulten? Så tag et kig på disse opskrifter:
PALEO BRØD:Grøntsags stenalderbrød
Paleo gulerodsboller
Vafler med variationsmuligheder
Pulpbrød
Simpelt kernebrød. Kun kerner - ingen nødder
Sesamkiks
Spiralsandwich
Thorbjorgs hørfrø bolle

Ps. Jeg har brugt et affiliate link, til at vise hvilken type kokosmel der menes. Det behøves ikke være det mærke ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar