onsdag den 12. oktober 2011

Fredagsmiddag. 3 retter mad incl. "kiks"

Den fredag aften bød da lige på 3 retter paleomad.
Guacemole med sesamkiks, 
Thaigryde og 
æbletærte.
Alt sammen dejlig Paleomad.

(Scroll lidt ned i indlægget, for at finde opskrifterne på sesamkiks, thaigryde og æbletærte)

Jeg havde lyst til Guacamole og havde masser af avokadoer, men hvad skulle det lige skovles ind med?? 
Det duede ikke rigtig til hovedretten, som var en form for suppe.


Mangler du en opskrift på Guacamole? 
SÅ KLIK HER FOR GUACEMOLE opskrift.


Til at skovle den guacamole ind med,  afprøvede en opskrift på Crackers, som jeg har fået fra ”Marks daily apple”- reader created cookbook. Du kan også få den, hvis du melder dig til hans nyhedsbrev. Altså hele kogebogen, for opskriften på kiksene får du lige her:

SESAMKIKS Paleo

2½ dl solsikke kerner
2½ dl sesamfrø
Ca 1 dl vand
½ tsk salt eller efter behov
Blend solsikkerkerne til mel/næsten smør. 
Tilsæt sesamfrø+salt og blend lidt mere. Sesamfrøene må gerne være hele. 
Tilsæt vand lidt ad gangen til den hele hænger fint sammen.
Mellem 2 stk bagepapir ruller du massen ud til en meget flad kage. Brug en alm kniv og skær dem i passende størrelse inden de bages.
Bages i 20 min ved 160 oC. Ikke meget længere, de smager IKKE godt, når de har fået for meget!
(hvis du bager dem, for at tilfredsstille en kikse trang, så prøv at tilsætte masser at kanel, lidt vanilie og evt. kardemomme)


Til hovedret fik vi en Thai inspireret suppe/gryderet ting.

Paleo thai suppe med kæmpe rejer

Her er tale om sådan en hjemmebikset ret, ud fra de forhåndenværende ingredienser.

1 stor pose kinarejer
2 løg + 2 fed hvidløg
1 rød chili + lidt revet ingefær
Skal og saft af ½ økocitron
½ pose helbladet økospinat
1 hakket rød peber
1 dåse kokosmælk (du kan også bruge hjemmelavet, se her hvordan: Lav selv kokosmælk)
Steg hakket løg og hvidløg i lidt kokosfedt. Tilsæt derefter kokosmælk og alle andre ingredienser på nær rejerne. Når de hele er varmet igennem og smagt til tilsættes rejerne. Vi fjerner hale-skallerne, kan ikke fordrage at sidde og forsøge at flå dem af mens jeg spiser.

Og så til desserten –

Paleo æbletærte


Fad med æbler - inden kanel!
8 store æbler (eller flere)
1 spsk ghee eller kokosfedt
2 tsk honning eller daddelsød (=dadler blendet med lidt kogt vand)
Kanel, evt også lidt vanilie pulver
Mandler – valnødder – græskarner.

Vask æblerne. Skær dem i skiver og fjern kernehuset (men ikke skrællen).
Smid dem i et ovnfast fad og bland dem med fedt og honning (smelt evt fedtet først) og MASSER af kanel og måske lidt vanilie
Hak nødderne og fordel dem over æblerne. Bag i ovn til æbler er møre. Ca ½ time ved 175 grader.

Hvis du kan tåle det (Det kan jeg ikke ØV), så smager det fantastisk med flødeskum på. (Ellers lav kokosflødeskum ved at piske den fed del fra en dåse kokosmælk med en lille bitte smule vaniljepulver. Du finder en vejledning nederst i dette blogindlæg: Kokosflødeskum)




PS. Er du vild med æbler eller har du bare mange æbler i overskud? Så vil du blive glad for Paleolivets e-bog med æblemos-opskrifter. Bestil din gratis e-bog HER og få den med det samme!



1 kommentar:

  1. Mmmm, den æbletærte lyder til at være lækker. Den må jeg hellere prøve.

    Tak for en inspirerende blog og tippet om reader-created cookbooks via Marks Daily Apple. Jeg har lige hentet dem. :)

    SvarSlet