torsdag den 1. maj 2014

Spiral Paleo pizza - spiralize din pizza

Paleolivet spiralizer uge fortsætter. I dag er temaet Spiralize din pizza.
Du kan stadig nå at være med i give away´en(Læs evt anmeldelse af spiralizeren her)

Pizzaen var helt vidunderlig - begge drenge spiste til de havde ondt maven. Den 12 årige beklagede sig ligefrem bagefter, fordi han havde så ondt i maven. Men han bliver også lidt grådig, når han ser sådan en Pizza stenalder-style!

Spiraler fungere super godt til pizza bund. Især dem af rodfrugt. Og det var nemt, for jeg havde haft  spiralizeren fremme dagen før, og lavet ekstra nu jeg var i gang.


Spiral Paleo pizza

Spiralbund:
Dagens udgave til 6 personer
900 g spiraler af butternut, sødkartoffel og pastinak
100 g hakket spinat (Der var ikke spiraler nok til 1 kg, så jeg supplerede bare op med hvad jeg lige havde)
10 æg
1 dl gærflager
2 spsk loppefrøskaller/ HUSK
2 tsk salt
lidt peber
1 spsk oregano
2 tsk tørret basilikum


Pizzasovs
1 stort løg, finthakket
1-2 fed hvidløg
1 ds flåede hakkede tomater
salt, peber, oregano
(eller et glas pizza-sovs fra Urtekram)

Topping:
Det vælger du selv. Vi brugte øko-skinke, parmaskinke, oliven og lidt chorizo. Samt i dagens anledning en smule gedeost på den ene.

Start med at lave bundende. Læg spiralerne i en bunke på et skærebrædt og skær dem over en gang på den ene lede og en gang på den anden.
De øvrige ingredienser piskes sammen og hældes i en skål sammen med spiralerne. Bland godt, brug evt hænderne. Det kan virke som om der ikke er æg nok, men det er der!
Fordel massen på 2 bageplader med bagepapir eller lign. og tryk den flad og sammenhængende.
Sæt dem i ovnen og bag ved 200 grader varmluft i 20-30 min. til de er sprøde i kanten og tørre (dvs al æg er stivnet).


Lav en pizza sovs med bundene bager.
Løg svitses i lidt fedtstof, og de øvrige ingredienser tilsættes. Sovsen simrer til den er tyk og lækker eller til du skal bruge den.

Skær din topping i passende stykker.

Fordel sovs og topping over de bagte bunde og giv dem yderligere 5 minutter i den varme ovn.

Så er der Spiralpizza! Velbekomme!

Førstehjælp:
  • Mangler du nogle af ingredienserne? Se grundopskrift på spiralpizza længere nede og improviser over denne.

  • For mange kulhydrater? Se Lower carb versionen endnu længere nede.

  • Ingen varmluftsovn? Så er du nok nød til at bage bundene en ad gangen eller lave halv portion.

  • Ingen spiralizer?Pizzaen kan også godt laves med revne rodfrugter i stedet. Men det er et skønt køkkenredskab. Læs evt. min anmeldelse af spiralizeren.


  • Min bund "vander" når den er bagt? Så skal den bages noget længere.

  • Kan den bruges til frokost? Yeps! Så lav rigeligt.

Paleo spiral pizza - grundopskrift og low carb version



Spiralbund:
Grundopskrift til 6 personer
1 kg spiraler af rodfrugter
10 æg
2 spsk loppefrøskaller/HUSK (kan undlades, men sikre lige, den ikke bliver for fugtig)
3 tsk salt

Spiralbund
Lower carb version til 6 personer
600 g spiraler af knoldselleri
400 g finthakket/revet kål eller blomkål
10 æg
1 dl gærflager  eller revet ost.
2 spsk loppefrøskaller/HUSK
2 tsk salt
lidt peber
1 spsk oregano
2 tsk tørret basilikum

Vil du se flere Paleo pizza opskrifter. Klik her for flere paleo pizza opskrifter.


Se også: anmeldelse af Lurch Spiralizeren og sammenligning af de 2 modeller inkl. fotos.

Hulehilsen Malene

Ingen kommentarer:

Send en kommentar