fredag den 31. januar 2014

Æggemuffins med kylling, spinat og rosiner

Æggemuffins med kylling, spinat og rosiner. Lyder det vildt? Det smager dejligt! En morgenmad der er både sød og salt.


Du skal bruge
10 æg
2 store håndfulde tilberedt kylling i små stykker*
1 finthakket løg (kan udelades)
300 g finthakket spinat (dele eller det hele kan skiftes ud med revet gulerod)
1 spsk loppefrøskaller  /HUSK
1 håndfuld mørke rosiner
3 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1 spsk kanel
2 tsk salt
2 tsk eddike
1 tsk honning (kan udelades)
peber
Evt. chili, hvis du er til den frække

Det hele røres sammen og fordeles i silikone-muffin-forme og bages i ovnen ca. 20 min ved 180 grader.

Det er en super afveksling fra de mere traditionelle æggemuffins, der typisk indeholder noget salt kød og noget grøntsag. Det er kombien med rosinerne og krydderierne, der gør disse spændende!

Æggemuffins er bare super god "på farten" mad. Hvad enten du har brug for morgenmad eller frokost uden for hjemmet. Og de fryser fint.
Så du kan have forskellige slags i fryseren og tage et lille mix med dig på tur.

(PS. Savner du generelt ideer til transportabel mad og madpakker? Så tjek lige Madpakkebogen en e-bog med mere end 100 forslag)


Andre opskrifter på æggemuffins her på bloggen:
Æggemuffins med grønt og pølse
Æggemuffins med variationsforslag


*********************************************
God weekend

1 kommentar: