Paleolivet: Foodprepping guide - del 2

søndag den 3. september 2017

Foodprepping guide - del 2



Til dig der vil i gang med at foodpreppe - del 2


Du er klar. Du har sat tiden af og købt en masse grøntsager. Der skal foodpreppes.
Du renser, snitter og skærer. Og det går egentlig godt.

☝ Måske har du læst del 1 af foodprepper guiden. Ellers læs den her: Foodprep guide del 1


Men nu er du nået til det med opbevaringen. Og her bliver du i tvivl.
(hvis du er som rigtig mange af os andre inde i facebookgruppen Foodprepper Danmark)


Derfor handler del 2 af denne foodprepper guide om opbevaring.


Del 2 af din foodprepper guide - Opbevaring


7) Opbevaring har betydning for holdbarheden af dine preppede råvarer. Jeg anbefaler glas med tætsluttende låg, fryseposer (undgå poser der ikke er officielt beregnet til mad, de er usunde), og evt tætsluttende plastbøtter.

8) Opbevarer du noget, der ikke har godt af for meget vand, som fx svampe eller salat, kan du ligge et stykke køkkenrulle i bunden.

9) Løg-lugten vil gerne ud i verden. Har du først en gang åbnet et køleskab der stinker af løg, har du ikke rigtig lyst igen. En plastbøtte er sjældent nok. Brug et helt tætsluttende glas. Fx et sylteglas af en art.

10) Opbevaring i vand normalt ikke altid hygiejnisk. Gulerødder og andre rodfrugter holder overfladen fint, hvis de opbevares i vand, men det kræver god hygiejne (brug et pinligt rent redskab til at fiske op med), hvis du ikke skal bruge det hele på en gang.
Det jeg gør i stedet for, er at skylle grøntsagerne godt og IKKE tørre/ryste dem inden de placeres i opbevaring. På den måde er der en del fugt ved.

11) Brug din fryser. Hvis du har en fryser, så elsk den.  Hvis du spiser bønner, kikærter osv iblødsætter du bare dem alle sammen og koger. Frys ned i portioner. Det samme kan du gøre med blomkålsris (som er lidt af et helvede at lave på en travl hverdag, hvis du spørger mig).
Du kan også vælge at bruge noget af din foodprep tid, på at lave store portioner af mad eller stege fx stykker af kylling.

12) Mangler du plads i køleskabet? (Tro mig, jeg kender det, jeg fodrer på 2 teenagedrenge). Så opbevar mest muligt i fryseposer/madplastposer, da de ikke fylder mere end indholdet, kan de pakkes tæt. (Og du sparer på opvasken)



Er du med? Eller har du brug for mere hjælp?


👉Tænker du grej?  Tjek del 3 af guiden. Find den her: Foodprepperguide del3

👉Vil du foretrække at foodpreppe efter en madplan? Dem er der masser af på bloggen. Find dem her: Vis mig madplanerne

👉 Føler du dig klar til at gå i gang? 
Der er masser af inspiration at hente i facebookgruppen "Foodprepper Danmark", du er velkommen der. Stil endelig spørgsmål! Meld dig ind her: Foodprepper danmark
👉Vil du have det forklaret grundigere? Så hop med på Foodprepper listen, hvor du straks efter tilmelding, får adgang til et omfattende gratis online foredag, der forklarer dig alt hvad der er værd at vide om foodprepping. Det gratis!



Vi ses.

Kærlig hulehilsen Malene



PS. Husk at du har mulighed for at få alle guidens 3 dele i en samlet pdf lige ind i indbakken. Du henter den samlede guide her: 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar