fredag den 9. juni 2017

Sådan laver du lækre mel- og glutenfri sesamkiks


Hvis du er lidt vild med kiks og crackers og den slags, så vil du kunne li min sundere udgave her.
Den er ret simpel at lave, og holder sig længe i en tør dåse.

(Ps. Vi du afprøver opskriften og får taget et billede, der er bare liiidt mere lækkert, så send det endelige til mig på den sædvanlige malene  (a)  paleolivet .dk )


De nemme sesamkiks


2½ dl solsikke kerner
2½ dl sesamfrø
Ca 1 dl vand
½ tsk salt eller efter behov

Blend solsikkerkerne til mel/næsten smør, fx  i en foodprocessor eller minihakker.

Tilsæt sesamfrø + salt og blend lidt mere (Sesamfrøene må gerne være hele når du har blendet). 
Tilsæt vand lidt ad gangen til den hele hænger fint sammen.
Mellem 2 stk bagepapir ruller du massen ud til en meget flad kage. Brug en alm kniv og skær dem i passende størrelse inden de bages.
Bages i 20 min ved 160 oC. Ikke meget længere, de smager IKKE godt, når de har fået for meget!

Tips!

  • Hvis du bager dem, for at tilfredsstille en kikse trang, så prøv at tilsætte masser at kanel, lidt vanilie og evt. kardemomme
  • Opbevares i en kagedåse

Velbekomme.
Hulehilsen Malene


PS. 
Hvis du mangler inspiration til hvad du skal spise kiksene med, så prøv svampepateen her: Klik for at komme til opskrift på svampepate

Ingen kommentarer:

Send en kommentar