Paleolivet: Nem Paleo Pulled chicken i stegesoen - til alle lejligheder

onsdag den 14. oktober 2015

Nem Paleo Pulled chicken i stegesoen - til alle lejligheder

Pulled chicken i en Paleo-pulp-bolle med coleslaw
Det er efterår - det er tid til stegesoen. Det er bare virkelig nemt at lave mad i en stegeso.
I søndags kørte jeg i Fakta og fandt den største fritgående kylling de havde på hylden. (Når man nu er i gang, kan man jo ligeså godt lave rigeligt).

Du har allerede fået opskriften på Pulled pork, pulled beef og pulled duck i stegeso, så i dag får du kyllingen. Den er nemlig også virkelig god (og jeg har en stor stegeso!)

Der findes en del opskrifter, hvor der anvendes kyllingebryst. Det er nemmere at trække fra hinanden i sidste ende, men smagen  (og sundheden) bliver altså bare i top, når du anvender hele kyllingen.


Paleolivets pulled chicken


1 kylling, gerne 1,5 kg men mindre kan også gøre det
 Evt lidt grønt til bunden, fx porre og pastinak

Hjemmelavet rub:
Hjemmelavet rub til pulled chicken

40 g kokossukker (eller dit foretrukne sødemiddel, kan også undlades)
3 spsk mild paprika
1½ tsk røget paprika
1 spsk salt
1 spsk løgpulver (kan undlades)
1 tsk hvidløgspulver (kan undlades)
Lidt friskkværnet peber
Evt 1 tsk chilipulver

Bland ingredienserne til rub godt sammen i en skål. Gnid kyllingen grundigt ind i rub. Prøv om du kan komme ind under skindet og gnide rub mellem skind og resten af kyllingen. Gnid den også indvendig. Der skulle gerne være rigeligt med rub, til at den er helt dækket af rub.

Lig nu kyllingen til side. Den må meget gerne trække et par timer (men kan også bare smides i ovnen hvis du har travlt).

Klargør de valgte grøntsager og put dem i store stykker ned i bunden af stegesoen.
Lig kyllingen ovenpå og smid låget på.

Nu skal den i ovnen og hygge sig i ca. 4 timer ved 110 oC  (her skal du helst bruge almindelig ovnvarme og ikke varmluft).

Det kan være en fordel at have kyllingen klar lidt før spisetid, da det er nemmere at trække den, når den er kølet en smule af.
Træk kødet fra hinanden og skroget med to gafler, så du får det rette "pulled chicken"-look.

TIPS til retten og brug af stegeso:
  • Hvis din stegeso er af ler, anbefales det at fylde den med lidt koldt vand og lade det stå og mætte porene i leret. Jeg plejer bare at starte min madlavning med at fylde vandet i. Når jeg så er klar til at fylde stegesoen, så ryger vandet ud. Jeg skeler ikke til hvor længe den har stået.
  • Du skal IKKE fylde væske ned til ingredienserne i stegesoen. Det klarer maden selv!
  • De 4 timers stegetid behøves ikke tages så nøjagtigt. En halv time fra eller til, betyder mindre. Men generelt hellere lidt længere tid end kortere.
  • Grøntsager med kort tilberedningstid, fx peberfrugter, squash osv, bliver bedst, hvis du tilsætter dem senere i forløbet, så de steger med den sidste ½ time fx
Hulehilsen Malene




 
PS.  Jeg har lavet en guide med "Tips til din stegeso".
 Du kan hente den gratis HER



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar