Paleolivet: Orientalsk salat med tang og glaserede mandler

mandag den 6. april 2015

Orientalsk salat med tang og glaserede mandler

Efter et par dage med masser af kød på menuen trængte vi til noget lettere herhjemme. Jeg fandt derfor lidt god fisk i fryseren og serverede med denne skønne salat.
Hele familien var rigtig begejstrede for salaten og den skal helt sikkert på menuen igen. Den er en god måde, at få et grøntsagsboost.

Er du ikke til hvid fisk, kan den også serveres med kylling, snitzler, laks eller rejer.

Salaten indeholder arametang - det er faktisk meget sundt. Det kan godt lugte rigeligt havagtigt, når du gør det klar, men når det er blandet i salaten, giver det blot en fin tone af det havagtige. Og så der det godt ud!

Jeg har også brugt coconut Aminos - det bruger jeg i stedet for Soya eller tamari. (Læs med her hvorfor). Hvis det hører under bagatelgrænsen for dig, kan du vælge at bruge tamari eller Soya.


Orientalsk salat med tang og glaserede mandler.


1 håndfuld arametang (ca 10 g)
3-400 g gulerødder
1 stor porre
3-400 g peberfrugter
1 skrællet stor squash

100 g mandler
2 spsk coconut Aminos
2 tsk honning

Dressing:
2 spsk olie
1 spsk coconut Aminos
peber
2 spsk marineret ingefær inkl. eddiken + 1 spsk citronsaft ELLER
2 spsk friskrevet/hakket ingefær + 2 spsk citronsaft.

Du skal bruge kogende vand, så start el-kogeren!
Smid en håndfuld tang i en skål og overhæld tangen med kogende vand (Det skal stå ca 15 min)
Afdryp i sigte.

GRØNT
Rens og klargør alle grøntsager - skær dem julienne (i fine strimler).
Porrene skylles igen efter de er strimlet og overhældes derefter med kogende vand, så det stærke går af dem. De må godt være lidt sprøde endnu.
Hvis du gerne vil have din squash mere nudelagtig, kan du evt. gøre det samme med den.
Afdryp porre og squash.

MANDLER
Rist mandlerne på en hed tør pande - til de er blevet gyldne. Husk at røre rundt undervejs, ellers kan de hurtigt brænde på! Glaser dem ved at hælde honning og coconut Aminos på panden og rør rundt.
Afkøl dem på en tallerken - gerne så de ikke ligger for tæt - for de skal skilles ad bagefter.

DRESSING.
Rør dressing ingredienserne sammen. Giv den evt. et nip salt.

Bland grøntsager, tang og dressing grundigt sammen. Drys med de glaserede mandler og server.


Muligheder for variation:
  • Du kan bruge andre grøntsager og blot skære dem julienne. Beregn ca 1 kg.
  • Hvis du ikke har tang, så udelad det, det bliver stadig en god og anderledes salat.
  • Hvis ris indgår i din kost, kan sqaush erstattes med 100-130 g risnudler
  • Hvis dine gulerødder er tykke, kan de og squashen køres på en spiralizer.
  • Andre nødder kan anvendes i stedet for mandler, fx pekannødder eller cashew.

Kender du andre gode retter med tang? Så vil jeg gerne høre fra dig!
Velbekomme

Hulehilsen Malene


Indlægget indeholder affiliatelinks til helseplus, fordi det er her, jeg selv køber min specialprodukter. Da jeg synes de har en god pris og et godt udvalg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar