Paleolivet: Lammefrikadeller med spinat og rosmarin

torsdag den 11. september 2014

Lammefrikadeller med spinat og rosmarin



Nuj, denne ret fik virkelig høje ratings i hulefamilien - jeg siger det bare. Men vi er også glade for lam. Så velkrydrede saftige lammefrikadeller er et hit.


Paleo lammefrikadeller

Opskriften er til 8 personer.

1 kg hakket lam (el ½ kg hakket lam og ½ kg hakket får)
4 æg
4 små løg eller 2 store løg
1 dl optøet afdryppet spinat
2 spsk  loppefrøskaller / HUSK

Krydring:
2 fed presset hvidløg
3 tsk salt
1 tsk rosmarin
½ tsk spidskommen

Pil og hak løget. Bland alle ingredienserne og krydderierne i en skål og rør det godt sammen i et par minutter.
Form det til aflange deller og steg dem i godt sundt fedtstof på panden. Det tager lidt tid, når der er så mange.
Tryk med fingeren på dellen og hvis den føles fast, er den færdig. Det tager ca 15 min. fra den rammer panden.



Leg med opskriften:

  • Giv dem ½ tsk cayenne, for en mere hot frikadelle
  • Udskift  loppefrøskaller med  kokosfibermel .
  • Du kan tilføje mere grønt - en hakket rød peber fx eller bare ekstra spinat
  • Lav den simpel: Udelad spinat,  loppefrøskaller og spidskommen.
  • Du kan nemt halvere opskriften, hvis du har brug for en mindre portion.
  • Andre krydringer kunne være timian og eller koriander.

Jeg serverede med:
En tomatsalat af friske drivhus tomater
Risted blomkål med sennep og citron (lavede den uden kokosmælk)

Hulehilsen Malene


_____________________________________
Indlægget indeholder affiliatelinks. Disse links henviser til produkter jeg selv bruger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar