Silje er lige fyldt 8 år og elsker tv med fjantede teenage-tøser. Her den anden dag, så hun et par piger lave deres egne havregrynsstænger. Sådan nogle ville hun også lave.
Så måtte vi jo i køkkenet og være kreative - uden havregryn forstås.
Det kom der nogle rigtig lækre figenstænger ud af. Total madpakke hit. Også fine til rejsen, hvis du er på vej på ferie.
Advarsel - fedtede fingre indgår i processen!
Siljes Paleo figenstang
250 g blandede nødder/mandler/kerner (vi brugte mandel, hassel, valnød, solsikke og græskar)
300 g figner
200 g dadler
100 g rosiner
1 stor spsk kokosolie
150 g revet kokosmel
Start med at riste nødderne ved lav varme (150 C) i en ½ time (kan udelades, men smager bare ekstra godt. Vi elsker ristede nødder)
Skær fignerne i lidt mindre stykker. Vores var meget hårde, så jeg overhældte dem lige med en gang kogende vand og lod dem stå 3 min.
Udsten dadlerne.
Hiv foodprocessoren frem og hak nødder og kerner groft.
Sæt til side
Smid fignerne i foodprocessor til de er hakket godt. Tilsæt dadler, rosiner og kokosolie. Blend til der farer en forvirret klump rundt i foodprocessoren.
(Nu starter den del med de fedtede fingre!) Bland massen af tørret frugt med nødder og kokosmel i en skål. Ælt den hele godt sammen med fingrene.
Bred massen ud på bagepapir eller madpakkepapir og lad den køle lidt af.
Skær i stænger, firkanter eller hvilken form du fortrækker.
Pak hver figenbar ind i et stykke madpapir. Gem i kagedåse eller lign.
Pssssstt. Hvis du kan se det skønne i at få mere end 100 ideer til madpakken lige fra skønne salater, paleobrød, børnevenlige hits, mandemættende sager og fingervenlige hapser, så tag et kig på Paleolivets madpakkebog .
Vil du have inspiration til maden hurtigt på bordet i en lille serie af mails og andre tips fra Paleolivets, så er det her: Lad mig blive VIP. Tilmeld mig nyhedsbrev
Hulehilsen Malene
Lækkert! Jeg kan ikke lide kokos - kan jeg bruge noget andet end kokosmel?
SvarSletDu kan bruge alle slags hakkede nødder og kerner i stedet for kokos.
SvarSlet