mandag den 11. august 2014

Pesto af gulerods toppe

Fortsætter "stop spild af mad"- stilen og deler i dag en dejlig pesto af gulerodstoppe. Lige nu, sælges friske gulerødder med de flotteste toppe, som mange smider lige ud i grøntspanden. Det er en skam! For de er både velsmagende og sunde!


Pesto af gulerods toppe

3 gode håndfulde blade fra gulerodstoppe (svarende til hvad der kommer fra et lille bundt)
1 dl olie
citron efter smag, ca 2 spsk (start med halvdelen)
½ dl gærflager (eller revet parma-ost, hvis du spiser mælkeprodukter)
1 lille fed presset hvidløg
½ dl solsikkekerner eller pinjekerner eller cashewnødder
salt og peber

Jeg bruger ikke hele gulerodstoppen i min pesto, da de største stængler er for grove. Rib derfor stængerne for blade, som skylles.

Pesto med minihakker:
Hak først bladene i minihakkeren, tilsæt derefter øvrige ingredienser og hak/bland til ønsket konsistens.

Pesto med blender/stavblender:
Bare bland alle ingredienser og blend til ønsket konsistens.

Smag til om der mangler salt eller citron.


 
gulerodstop pesto
Her på toppen af en gang blomkålsris og kødsovs af kyllingelever

Prøv også de andre pestoer fra Paleolivet:
Paleo pesto med basilikum
Paleo pesto af radise toppe
Rucolapesto
Skvalderkålspesto

Ingen kommentarer:

Send en kommentar