Paleolivet: Billigt og nemt paleotilbehør. Ingefær stegte gulerødder

onsdag den 20. august 2014

Billigt og nemt paleotilbehør. Ingefær stegte gulerødder


Engang i mellem har man brug for at lave noget nemt og billigt tilbehør til sin mad. Her kommer stegte gulerødder ind i billedet!

Det er nemt at lave, OG smager fantastisk! I hvert fald, når du laver det på denne måde!

Ingefær stegte gulerødder

1 kg gulerødder
4 cm frisk ingefær (pulver kan til nød bruges, smag dig frem)
2 fed hvidløg (kan undlades, hvis det er vigtigt ikke at lugte af hvidløg)
salt
klaret smør eller kokosolie.

Skræl gulerødderne og skær dem i mønter eller stænger.
Skræl og riv/hak ingefær fint
Smelt en god klat fedtstof på panden og smid gulerødderne på når det er varmt. Steg 1 minut og tilsæt ingefær og presset hvidløg. Steg yderligere nogle minutter, til gulerødderne er møre men stadig har bid. Giv dem en gang salt og rør igen. Smag til.

Variationsmuligheder:
  • Tilsæt også peberfrugt i strimler - de skal i efter et par minutter, da de skal stege kortere tid end rødderne.
  • Undlad hvidløg og drys med birkes.
  • Drys med frisk krydderurt, fx persille ved servering
  • Tilsæt smalle både af tomat til allersidst, så de lige når at blive lune.
  • Et pift fish sauce er også godt.
  • Har du en spiralizer, kan du køre gulerødderne igennem denne og nøjes med at stege dem ganske kort

Efter min mening, kan man næsten ikke få nok tilbehørs inspiration. Det er det der gør maden sjov og varieret tit.

Har du brug for mere tilbehørs inspiration, så er her et par forslag fra Paleolivet:

Bagte blomkål med paprika
Bønne pomfritter
Ristede rødbeder med gedeost og mynte
Broccoliklatter som alle elsker
Blomkålsmos
Gudeskøn broccoli salat

Du finder endnu flere i opskriftarkivet!
Vi ses
Hulehilsen Malene

1 kommentar:

  1. Jeg tror sørme de skal på middagsbordet idag - med tilføjelse af birkes - det smager så godt og giver et dejligt knas (: men hvorfor undlade hvidløg når man tilføjer birkes? Jeg tror jeg giver mine hele balladen ingefær, hvidløg og birkes ;) og så tror jeg de kommer i actifryen - den er genial til sådan noget (;

    God aften og tak for reminderen om lækkert simpelt tilbehør (;

    Kh maria

    SvarSlet