mandag den 23. juni 2014

Solsikkekiks med sesam og græskarkerner

Jeg ved det godt - det er ikke ret længe siden, jeg havde kerneknækbrød på bloggen. Disse minder lidt om dem, men de er uden æg og loppefrø. En mere simpel version.
Og de smager skøøøønt. De tager ingen tid at røre sammen, men skal ha lidt lang tid i ovnen. Til gengæld kan de holde sig forholdsvis længe. Er fx fint egnede til at tage med på tur eller ferie!

Solsikkekiks med sesam og græskarkerner


2½ dl solsikkekerner
2½ dl blandede sesamfrø og græskarkerner
1 dl vand
1 tsk salt

Blend solsikkekernerne grundigt, gerne i foodprocessor. Når de er helt pulveriserede, tilsættes salt, sesamfrø og græskarkerner.

Blend hurtigt et par gange til, til det er blandet rundt og græskarkernerne er i lidt mindre stykker

Tilsæt vand og saml dejen.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tynd plade. Skær riller i pladen, så kiksene er nemme at brække fra hinanden når bagt.
Bag ved 145 grader i 45 min i ovnen til de er lækre og sprøde.

Køl af på en rist og opbevar i tætsluttende dåse.

OM KIKSENE:
  • Kiksene er lidt mere sarte end kerneknækbrødet - de knækker/smuldrer nemmere, men de smager skønt!
  • Du kan vælge at tilsætte vanilje og kanel og få en sødere kiks.
  • Du kan også tilsætte krydderier og få tilbehør til en suppe eller anden aftensmad.

Hulehilsen Malene

ANDRE PALEO BRØD DU KAN PRØVE:

1 kommentar:

  1. Godaften! Ih, hvor ser det dog bar' lækkert ud :-) Det måtte jeg lige fortælle dig.
    Kh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk

    SvarSlet