torsdag den 24. april 2014

Spiralsalat med kinaradise

Måske har du allerede læst, at jeg tester en Lurch Spiralizer kompakt?
Jeg forsøger bl.a. at teste på så mange forskellige  grønsager som muligt.
Derfor får du i dag en opskrift på Spiralsalat med kina radise. Kinaradisen er faktisk perfekt til at lave spiraler af. (Bonus, børnene ville gerne spise kinaradisen på denne måde, selv om de lige havde nægtet af spise den skåret i stave!)

Spiral salat med kinaradise og pesto

½ stor eller 1 hel lille kinaradisse
1 stor og tyk gulerod (det er næsten umuligt at lave spiraler af de tynde)
1 skrællet broccoli stok. (kan udelades eller erstattes  m agurk eller squash)

Pesto af:
1 bundt basilikum
1 håndfuld cashewnødder /pinjekerner/valnødder/solsikkekerner (hvad du har eller foretrækker til pesto)
½ dl gærflager (eller parmaost, hvis det indgår i din kost)
1 lille hvidløg (kan undlades)
1-2 dl olivenolie
citronsaft
Salt og peber

Rengør grønsagerne og skræl om nødvendigt. Kør dem alle igennem din Spirali spiralizer eller lign..
Hvis det er lykkes dig, at få meget lange spiraler, kan det være en fordel at skære dem over et par gange, så salaten er til at få op af skålen.

Lav en god pesto ved at blende basilikum, nødder, gærflager, hvidløg og 1 dl olie. Smag til med salt, citronsaft og tilsæt ekstra olie, hvis det er nødvendigt for konsistensen.

Pynt evt. med ekstra basilikum blade og stumper af kinaradise spiraler.




******************
Hvis du mangler inspiration til brug af din spiralizer:

 Du kan læse om det grej jeg elsker mest i mit køkken, på fanebladet Ingredienser og grej.
********
Hule hilsen Malene
 
 
Indlægget indeholder affiliatelinks. Det er en henvisning til det produkt jeg selv bruger og elsker. Du støtter bloggen ved at handle gennem disse links, og det er gratis for dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar