fredag den 21. marts 2014

Vores favorit rodfrugte dip/dressing og ovnbagte rodfrugter


Vi elsker ovnbagte rodfrugter af alle slags. (Scroll længere ned i indlægget, for at se vores rodfrugtefad)

Og vi elsker dem endnu mere, når man kan dyppe dem i en gang god mayo-dip. Faktisk spiser vi ret store mængder er rodfrugter og mayo i løbet af vinteren og indtil alle forårets nye grønsager begynder at dukke op.

Den er SUPER nem at lave, hvis du følger anvisningen på lynhurtig mayonnaise lige her.

Mayo-rodfrugte-dip:


Brug ca halvdelen af den portion mayo du har lavet og tilføj
1 fed presset hvidløg
2 tsk koncentreret tomatpure
1 tsk paprika.

Rør sammen. Smag til. Server.



Rodfrugterne, ja de er jo egentlig også nemme at lave, selv om det da tager lidt tid at skrælle nok til hele den store familie.

Hulefamiliens bagte rodfrugter:

Vælg 2-6 forskellige af følgende:
Pastinak,
selleri,
jordskokker,
rødbeder,
gulerødder,
persillerødder.

Hvor mange forskellige afhænger af, hvad vi har i køleskabet. Beregn gerne ca 400 g pr mand.

Rens og skræl rodfrugterne.
Vend dem i rigeligt med olivenolie og lidt god salt og paprika.
Ovnbages ved 200 °C længe nok, til at de er sprøde. I vores ovn betyder det gerne mindst 50 min. Men hvis du ikke har behov for at fylde 2 hele bradepander, kan det muligvis gøres lidt hurtigere end det. Så kig til dem efter 30-40 min.

*** Velbekomme**
Hulehilsen Malene

PS. Prøv også ovnbagte paprika krydrede blomkål. Uhmmm!!! (Du finder opskriften i bunden af indlægget!!)

Glutenfri, mælkefri, sukkerfri

Ingen kommentarer:

Send en kommentar