lørdag den 1. marts 2014

Verdens bedste hønsesalat ... eller i hvert fald en favorit for tiden.

Nu, hvor vi alle sammen har lært at lave lyn-hurtig mayo, så skal den jo fyres af. Og at lave en mayosalat med kylling/høns er en GOD måde, at gøre det på.

Jeg er i hvert fald helt tosset med denne her salat for tiden. Mængde angivelserne er ikke så eksakte, men det er heller ikke super vigtigt, det er kombien der giver smagen, så lidt til eller fra af det ene eller andet betyder ikke så meget!

P-salat. Hjemmelavet hønsesalat.


Ingredienser:
2 håndfulde tilberedt kylling eller høns i mindre stykker (uden skind, koldt skind i mayo er adrrr)
1 sødt og sprødt æble i tern
1 tsk karry
1 dl mayo

Bland mayo med karry. Hæld det over kyllingestykker og æbletern og vend rundt.

Tilvalg. Du kan ud over ovenstående tilsætte en eller flere af følgende:
ærter
tern af peberfrugt
sprødstegt økobacon (på toppen)
dild /persille/purløg
finthakket top af porre (altså den grønne del)
tern af squash
meget små tern af rå gulerod (knaser dejligt)


Hønsesalaten kan spises som den er eller som topping på en grøn salat.
Den kan også spises som wrapfyld i et par kålblade eller æggepandekager.
Jeg synes det er top luksus at bage en gang spinatvafler (udelad evt banan), toppe med lidt frisk salat/spinat og læsse en gang hønsesalat og friskekrydderurter øverst (næsten som på foto).

Så kan man ikke andet, end at glæde sig til sin næste paleo frokost.

Hvis du savner flere madpakke ideer, så tjek Paleolivets madpakkebog. Der er også flere spændende mayo-salater i bogen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar