søndag den 9. februar 2014

Æbletærte med raw cashew creme



Æbletærte? Hey Malene, det er da ikke lige sæson?
Joh-men-altså, 2 grunde.

1. På mit arbejde havde vi fået leveret en masse æbler, som skulle kasseres, fordi de var blevet stødte

2. I garagen lå stadig nogle æbler fra efteråret, som var ved at være lidt trætte


Jeg synes så bestemt, at "Stop spild af mad" bør være en del af Paleo-tanke-gangen. Derfor var det jo oplagt, at lave en lille æbletærte til dessert i weekenden. Og tænk jer, det var der ingen i familien der klagede over.

Og Cashewcremen er et hit til folk der er mælkefri! Den må du bare prøve. (Selv om tærten da også kan serveres med kokosflødeskum eller alm. flødeskum hvis du er til den slags)

Æbletærte med cashew creme (paleo)


Æbletærte:
10-15 Æbler (afhænger af størrelse og hvor meget du skærer fra eller hvor mange der skal bespises)
1 god håndfuld Mandler (eller nødder eller græskarkerner eller en blanding)
1 dl Revet kokosmel
1 spsk kanel
Evt. 1-2 spsk flydende honning
Evt. Lidt vanilie

Creme
2 dl cashewnødder
1½ dl vand
2 dadler
reven skal og saft af en økocitron

Start med at blande tingene til cashewcremen. Nødderne har nemlig godt af at ligge lidt i blød.

Tag så mange æbler som du lyster. Jeg tror jeg havde 15 stykker. Hvis de er udenlandske /Ikke øko skræller du dem. Ellers så lader du bare skrællen sidde (men vasker dem selvfølgelig).

Skær æblerne i fine skiver uden at få æblehuset med. Har du en pære eller flere tilovers, så kan de også snildt komme med.

Smør et ovnfast fad med lidt fedt - kokosolie eller klaret smør. Fordel æbleskiverne i fadet. Alt efter temperament, kan du sprede dem ud med løs hånd eller ligge dem fint taglagt i sirlige mønstre. (Jeg er typen til den første løsning, som du måske aner på fotoet).


Hak en god håndfuld mandler/nødder/kerner.
Bland med kokosmel af den revne slags og kanel+vanilie og drys over æblerne i et gavmildt lag. (Hvis dine æbler er meget sure og du bruger honning i din paleokost, så fordel 1-2 spsk honning over æblerne)

Bag i ovnen ved 170 grader i ca 20-30 min eller til de er lækre og møre.

Når æbletærten er næsten færdig, blender du ingredienserne til cashewcremen til en fløjlsblød creme, som serveres til tærten.





*************Uhm, spis og nyd de sunde og naturlig ingredienser*********


Kommentarer til desserten:


Efter ikke at have spist mælkeprodukter i flere år, pga mælke-intolerance savner jeg stadig flødeskum. Åh, flødeskum. Det smager bare så godt. Men med denne cashew-creme har jeg for første gang fundet et alternativ, som var tilfredsstillende. Måske endda bedre?

Cashew cremen stammer fra Umahros samarbejde med Urtekram, jeg har fundet opskriften her og kun lavet lidt om på den:
http://livetermegetmere.urtekram.dk/dk/opskrifter.aspx


Jeg køber mine nødder hos http://www.noddebazaren.dk/ fordi pris og udvalg er i orden og fyren der har biksen er rigtig sympatisk og hjælpsom.


Flere ideer.

Vi ses - God fornøjelse
Hulehilsen Malene

Måske har du lyst at blive VIP? Og modtage nyhedsbreve fra Paleolivet? Og få en velkomstgave i form af en pdf med 7 hurtige opskrifter til din aftensmad? Så meld dig her:
>>Ja tak, lad mig blive VIP<<

Opskriften er mælkefri, glutenfri, sukkerfri.

1 kommentar: