søndag den 19. januar 2014

Bananpandekage eller vaffel med ekstra sundhed (spinatvafler)

Min mission med bloggen her, er især at inspirere med sunde, nemme hverdagsopskrifter. Der findes masser af blogs derude, der deler rundhåndet ud, at diverse sunde (re) udgaver af kage og søde sager. Og det skal der jo også være plads til - engang i mellem til særlige lejligheder. Men hverdagsmad, ja det er jo det vi spiser mest.
Uhmm. Spinatvafler toppet med banan og kokos.

I dag har der alligevel sneget sig en vaffel opskrift ind. For en gang i mellem er det jo weekend morgen og der skal hygges lidt ekstra. Her bliver bananpandekagerne tit hevet frem.  Men egentlig er de jo også fine og sunde nok i sig selv, så pyt. Og de smager jo helt fantastisk slik-agtigt.

Basisopskriften er:

Bananpandekager / Bananvafler
1 banan
2-3 æg
Lidt salt
Evt. lidt vanilie pulver

Men det kan sagens smage mindst ligeså godt, selv om du tilsætter lidt grønt. Og at få ungerne til at spise grønt til morgenmad, er da en gevinst i sig selv.
I vores hjem, laver vi dem altid til vafler. Vi er som regel mange der skal spise og vi har et dobbelt vaffeljern. Det er nemt. Men du vælger selv om det skal være vafler eller pandekager.
Nedenstående rakte til 3 mennesker i vores familie (men vi er også sultne)

Den grønne - ekstra sunde udgave af vaflerne, kan fx se sådan her ud:

Spinatvafler / Spinatpandekager

2 bananer - jo mere modne jo bedre
5-6 øko-æg
8 kugler optøet spinat (kan erstattes af 3 revne gulerødder eller 1 revet squash)
½-1 tsk vanilie pulver
evt.. 1 tsk.kanel
½ tsk salt
2 spsk HUSK /bøtte loppefrøskaller
3 spsk "mel", fx mandelmel eller kokosmel (kan undlades)
Lidt væske til at justere konsistens, vand, kokosmælk eller mandelmælk er fint.

Blend det hele minus væske. Lad hvile 5 min  - fx mens du lige finder panden/vaffeljernet frem. Er dejen for tykt nu, tilsætter du lidt væske.
Steges i kokosolie eller dit foretrukne fedtstof.

Vi kan godt li at spise dem med bananskiver og et drys kokosmel. Du kan også være fræk og rive lidt god mørk chokolade henover. Eller simpelthen spise dem som de er eller smurt med lidt sundt kokosfedt eller nøddesmør for ekstra brændstof til din dag.

Eller i luksusudgaven, med jordbær-rabarber marmeladen her:
Klik for opskrift på lækker Paleo marmelade
Men den går kun hvis det allerede står i køleskabet, for man gider jo ikke bruge hele morgenen i køkkenet :-)
Velbekomme
Hulehilsen Malene
 
PS. Du finder flere variationsmuligheder for vafler og pandekager her:
 

Glutenfri, mælkefri, sukkerfri 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar