torsdag den 19. december 2013

Pink Paleo Pad thai med And


Åh, altså, jeg elsker denne ret. I alle mulige versioner. Har du ikke prøvet den endnu, så kom igang. Du vil ikke fortryde!


Du skal bruge til 4-5 personer
4-5 små andebryster (eller 3 store)
2 squash
1 stor tyk gulerod
1 stor tyk og aflang rødbede
2 store løg
3-5 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
4 spsk  æblecider-eddike (Andet eddike kan nok også gå)
6-7 spsk tahin
2 spsk fish sauce
lidt chili af en art
2 tsk sødt, fx honning
salt og peber

Så nemt er det (..hvis du har en spiralizer ..fik jeg sagt jeg ELSKER min)
Salt og peber på brysterne. Smæk andebrysterne ind i ovnen i et ovnfast fad på 200 grader. De skal have ca ½ time alt efter tykkelse og dine præferencer for mere eller mindre rosa.
Imens skræller du squash, gulerod og rødbede og kører dem til pastastrimler vha din spiralizer. (Har du ikke sådan en fætter, må du i gang med juliennejern, foodprocessor, tyndskræller eller hvordan du nu laver grønsagspasta)

Løg, hvidløg og ingefær skrælles og hakkes.
Det var det hårde arbejde, nu er du næsten færdig.....

Hiv fadet ud af ovnen, og hæld rundhåndet med fedt fra fadet i en stor pande. Svits løg, hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt herefter alle øvrige ingredienser (minus grønsagsstrimler) og lad det lige blande, tahinen skal lige blive blødere.
Tilsæt nu pastastrimler og lad simre til det er blødt og cremet ind i sovsen. Smag til - skal måske ha lidt salt og måske lidt mere tahin.
Hvis det ikke smager af noget særligt, så giv den lidt mere af det hele. Det afhænger jo af hvor mange grønsager der er strimlet. Og det skal bare smage af en hel masse! Især må man ikke gå ned på salt og syre.

Mens det lige simrer lidt, skiver du andebrysterne og smider dem ovenpå pastaen.
Velbekomme!

Alternativer:

  • Vil du hellere lave en lowcarb-udgave på squash, så tjek opskriften her: Paleo pad thai
  • Ingen andebryster: Den kan også laves med kylling, men så skal du skaffe noget fedt til sovsen.
  • Ingen squash? Brug fint strimlet spidskål
  • Hvidløg og ingefær kan til nød bruges i tørret version, med det bliver altså bedst med frisk.


***********************
Mangler du en spiralizer, så tjek lige linket her:
Spiralizere til dig

Jeg bruger selv tahin i de store bøtter fra "den tyrkiske grønthandler" fordi jeg bare synes de smager bedst. Men du kan også sagtens bruge en øko.

Kærlig hulehilsen Malene



Dette indlæg indeholder affiliatelinks, som støtter bloggen, uden at det koster dig ekstra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar