søndag den 6. oktober 2013

Rootza

Det er tid til at rodfrugter - åh ja - og mit køleskab var fyldt. Så vi fik Rootza og den var så god. Emil var ikke hjemme og vi andre 4 spiste næsten 2 hele bradepander. Ja, det er store mængder vi sætter til livs her i huset.
Af de forskellige udgaver af Paleopizza tror jeg faktisk dette her pt er min favorit. Over Meatza som godt kan blive "lidt for meget" (men som stadig er mums)

 Rootza a la Paleolivet


700 g fintrevne gulerødder
600 g fintrevne pastinakker
6 æg
salt og peber og hvidløgspulver (+ evt oregano)


Bland de revne rodfrugter med æg og smag. Fordel dem i et forholdsvis tyndt lag (ca ½ cm) ud på 2 bradepander.

Bag 20-30 min ved 180 grader.

Mine bunde måtte have næsten ½ time i ovnen inden de var sprøde og lækre og klar til at tage imod fyldet. Derfra skal de bare have et par minutter til det hele er lækkert.

Du kan vælge fyld/topping efter lyst. Jeg havde købt noget øko-pasta sovs uden sukker og brugte det. Sammen med noget italiensk pølse (rent faktisk hjembragt fra Italien), lidt kødrester, peberfrugt og lidt Manchego-ost.
Herefter fik de bare 4 minutter mere i ovnen og så på bordet med dem.

Hvis du har mere energi, fungere en grøn salat fint til. Men vi spiser dem ofte uden tilbehør.

Kærlig hulehilsen Malene




PS: Du kan med fordel bruge lidt  gærflager i roodfrugte-"dejen". Det giver lidt oste-brød smag og suger lidt af saften fra rodfrugterne.

PPS. Genialt til madpakker. Det sidste røg i Bastians madpakke og han var lykkelig. (Og jeg var lidt misundelig)


Andre pizzaer på bloggen:


1 kommentar:

  1. Hvor er det en supergod ide- det skal jeg ha en af ugens dage :)

    SvarSlet