tirsdag den 8. oktober 2013

Rødbede salat fra Stengården

Da vi var på høstmarked på Stengården fik vi smagsprøver på en dejlig rødbede-salat. Det er det lille tvist med at koge rødbederne med stjerne-anis der gør den til noget særligt. Kogetiden for rødbederne er lidt lang, men ellers synes jeg den hører ind under det nemme tilbehør. (Hvis man fx er typen, der lige får kogt rødbederne dagen før, når man alligevel er i gang med at lave klar til rodfrugte fad - læs bare. Det var lige sådan jeg fiksede den!)
 
Rødbeder med stjerneanis
 
300-400 g rødbeder,
2 æbler,
1-2 stjerneanis,
olivenolie,
balsamico,
evt. flydende honning
citron eller æbleeddike,
salt og peber.

Kog rødbederne møre med stjerneanis 30 til 40 min.
Lav dressingen klar. Skær de kogte rødbeder i små tern, de må godt være lune. Overhæld med dressing og lad trække mindst en time.
Skær æblerne i små tern og vend dem i rødbederne før servering. Pynt evt. med persille eller bellis eller morgenfrueblomster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar