Paleolivet: Den lette pulled pork med Coleslaw

lørdag den 20. juli 2013

Den lette pulled pork med Coleslaw

PULLED PORK er det nye sort. Vi er vilde med konceptet.
I stegesoen er det super nemt!


Og det er bestemt en skøn ret, men svinekødet SKALvære af ordentlig kvalitet. Den mishandlede, stressede og penicillin fyldte gris, bliver altså ikke sundere/mere lækkert af at blive langtidsstegt. Så find nu noget gris, der har levet et anstændigt liv.... hos slagteren eller Irma eller Brugsen. 
Spørg eller læs, for hvis der ikke står noget på pakken, så kan du være sikker på, det er en af de mishandlede. Hvis det koster 20 kr for ½ kg kød, så stop og tænk!
Ups - det var dagens løftede pegefinger. Skal vi ikke gå til opskriften?



Jeg har læst indtil flere opskrifter, der involvere flere dages arbejde og måske endda avanceret grilning og hvad ved jeg. Fint, det skal jeg måske også prøve en dag. Men denne her fætter kan altså serveres på en hverdag! (Du skal stadig starte aftenen før eller tidligt om morgenen)

Paleo pulled pork i stegeso


Du skal bruge
  • 2½ kg nakkefilet (eller lidt mere eller mindre, hvad der nu lige passer sig)
  • 3 store alm. løg
  • Rub (brug din egen favorit eller se opskrift længere nede)
  • Eddikesovs/juicesovs (brug din egen favorit eller se forslag længere nede)


Arbejdsgang -den grundige version

Du skal starte dagen før, du vil spise: Om aftenen blander du rub og gnider steget ind og smider den i en plastpose i køleskabet.

Inden morgenmaden (uha, jeg håber du klarer den, men som inkaneret Paleospiser, er du vel vant til lidt af hver fra morgenstunden?) snitter du 3 løg i skiver.
De 2 af løgene smider du i bunden af din stegeso
Så i med stegen (uden pose forstås!)
Og det sidste løg på toppen. (ingen væde, det sørger sagerne selv for!)
På med låget og ind i ovnen som står på 110 grader.

Når du kommer hjem fra arbejde en 8-9 timer senere, jamen så stik da lige et termometer i, og se om kødet er omkring de 93 grader i midten. Hvis ja, så slukker du bare ovnen og lader den stå til i skal spise ellers lader du den bare stege lidt videre (til i skal spise fx)

Tilbehør
Så snitter du en god gang coleslaw og blander evt en juicesovs til at hælde over kødet og det var det.
Nå ja, dyret skal blive til "pulled" ved af du med 2 gafler trækker det fra hinanden til tråde.

Server det strimlede kød, hæld lidt juicesovs over og spis sammen med cole-slaw.
 (Vi spiser den uden bolle, men hvis du mener, at pulled pork bare må i en sandwich, vil jeg foreslå dig at lave noget alla disse: http://www.paleolivet.blogspot.dk/2011/11/paleo-brd.html)

Arbejdsgang- den hurtigere version - når du ikke er startet dagen før:

Bland rub. Gnid steg ind i rub. Smid i stegeso og føl anvisningerne ovenfor, fra punktet "Inden morgenmaden". Versionen er testet, og det bliver stadig godt!

Opskrift på RUB:

  • 1-2 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • salt efter smag, fx 2 spsk
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk peber

Forslag til eddike/juice sovs

De fleste opskrifter på denne sovs indeholder sukker. Det vil vi gerne undvære, men i vores hus anvender vi honning i mindre mængder til sødning. Der er delte meninger om man "MÅ" det på Paleokost, men som før sagt, så er det jo op til den enkelte at fortolke/vurdere hvordan de ønsker at spise.
  • 1 dl æblecidereddike (eller anden lys eddike)
  • 1 dl ufiltreret æblemost
  • 0,25 dl ketchup (brug denne eller erstat med koncenteret tomatpure)
  • 2-3 tsk honning (eller fx dadelpure)
  • ½ tsk chili eller cayenne
  • Ca. 2 tsk. havsalt
Hvis du ikke orker lave eddikesovs, eller ikke har ingredienserne i huset, så spring det over og brug evt bare lidt æblesaft eller eddike med honning. Det må godt være lidt surt ;-)

Bonus info


Typisk serveres Pulled pork med coleslaw og en bolle. Vi springer bollen over og nyder det som det er med coleslaw til. Her finder du en opskrift på Coleslaw:
http://paleolivet.blogspot.dk/2014/02/coleslaw-med-savoykal.html



PS: Jeg har netop fundet ud, af at man kan få stegeso /Rømertopf sager i forskellige størrelser. Juhuu.
Min er nemlig kun 2,5 l og det er ikke nok, hvis man vil lave mad til 2 dage i denne her familie. Men man kan få en på 5 l der kan gå i opvaskemaskinen!!

Hulehilsen Malene



 
PS.  Jeg har lavet en guide med "Tips til din stegeso" Du kan hente den gratis HER











Opskrifterne er mælkefri, sukkerfri, glutenfri.

5 kommentarer:

  1. Åh, det ser bare godt ud - pulled pork er bare så lækkert (:

    - Anne

    SvarSlet
  2. ser kanon ud elsker pullet pork

    SvarSlet
  3. Hej Malene. Jeg vil servere det til frokost kl 14. Vil den så få for lang tid, hvis den kommer ind midnat?

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan sagtens putte den i inden midnat og få en lækker steg.

      Slet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet