søndag den 21. april 2013

Paleo - tundeller

Siljes nye favoritmad. Jeg fik i hvert fald en KÆMPE krammer, da jeg kom hjem fra træning og hun fortalte mig, at det bare var DET BEDSTE. Så jeg vil klart kalde der her børnevenlig paleomad.

Jeg blev inspireret at bloggen: http://ravfood.com/  der har hele to udgaver af tundeller
Det lød lidt nemt og så er det jo billig mad.

Her er min udgave af tundeller til familien på 5:
3 dåser tun
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 stor pastinak - fintrevet
1 lille gulerod - fintrevet
4 æg
2 tsk  loppefrøskaller/ HUSK
lidt chilieolie
salt og peber
gurkemeje (kan undlades)
lidt tørret ramsløg (kan undlades)
1 spsk olivenolie

Pastinak og gulerod fik med den fine riveindsat på foodprocessor. Efterfølgende kastede jeg skiftede jeg til kniven og kastede løget i.
Det hele blandes grundigt og må derefter meget gerne hvile i små 30 min. så det lige sætter sig.
Steget i rigeligt med klaret smør. (Jeg måtte tage flere pander i brug - måske kan man få bevilliget en kipsteger, hvis ens familie er stor nok??)

Tilbehør. Masser af grønt - fx gnavegrønt og råkost med rødbede. Meget gerne med en syrlig dressing. Dunserne vil gerne have modspil af lidt syrligt.
Lige i denne tid, kunne en gang hvidløgsstegt skvalderkål også være fint tilbehør.

::::::::::::::::::::::::::::::

Pastinakken kan erstattet af mere gulerod eller anden rodfrugt.
Løget kan erstattes af en porre
Tørret ramsløg kan sagtens undværes, det var bare for at give dem lidt grønt. Hvis dine unger er lidt mere bange for den slags, så spring det over.

Andre børnevenlige fiskeretter fra Paleolivet:
 

2 kommentarer:

  1. Jeg er også ret begejstret for (og positivt overrasket over) tundeller. De er en god "nødløsningsprotein", synes jeg - og så er de både lækre og, som du også nævner, billige. Det må man da kalde en hellig treenighed eller noget ;P

    SvarSlet
  2. De er simpelthen fantastiske!. Tak for en god opskrift:-)

    SvarSlet