mandag den 26. november 2012

Paleo Hokkaidokage med æbler


Vi har stadig mange æbler -og så får vi alle de her Hokkaido i grønsagskassen, som jeg rigtig godt kan li, men som ungerne ikke er så begejstrede for.

Så jeg har tryllet lidt og nu glider græskaret alligevel snildt ned i halsen på ungerne. Tjek!

Græskarret (Du kan også bruge andet end Hokkaido) skylles/skrubbes, skæret i et par stykker og bages i ovnen (uden kerner) til det er mørt. Derefter blendes.
Du skal ikke bruge det hele, hæld resten i et par glas og på køl til en gang mos, suppe eller lign.

Hokkaido kage med æbler


1 meget moden banan
2 dl hokkaidomos
½ dl honning eller daddelmasse/daddelsirup
2 æg
2,5 dl blendede mandler
½ tsk salt
Evt ½ tsk bagepulver eller hævemiddel som du tillader (kan undværes)
1 spsk kanel
½ tsk vanilie pulver
3 eller flere æbler.
Drys gerne med ekstra kanel og kokos inden den sættes i ovnen.

Hak mandlerne til groft mel i foodprocessor/minihakker. Bland alle ingredienser undtaget æbler.
Hæld dejen i en form der gør kage mere flad end høj (så er den nemmere at gennembage).
Pynt med alle de skivede æbler du lyster.
Bag ved 175 grader i ca 40 min, måske lidt kortere eller længere. Tjek med en pind eller lign. om den er gennembagt.

Nyd den skønne smag af efterår og æbler.
Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Du skriver at du skrubber hokkaidoen, betyder det at skallen blendes med?!

    SvarSlet