søndag den 11. marts 2012

Meatza en dejlig stenalderkost-ting

I bladet "Naturli" havde jeg fundet en opskrift på Meatza, som Klaus og jeg besluttede at afprøve. Meatza er nærmest en slags kødpizza. Altså hvor bunden består af hakket kød.

Den blev helt suveræn, så jeg tænker at dele opskriften med dem der nu gider at læse med. Og opfordre jer til at prøve den! Den er i hvert fald vedtaget, at skulle høre til i vores sortiment af retter der går igen. (Dem kender i godt, ikk?)

Uha, det hele ser lidt rodet ud her.. men tag ikke fejl, det smager fantastisk.
Her får i opskriften i min version. Den passer fint til en familie på 5 mennesker, når den serveres med en god gang salat.

Meatza- Stenalderpizza

Til bunden:
800 g hakket øko okse
1 spsk dijon sennep
3 store øko æg
1 spsk hakket rosmarin
2 fed knust hvidløg
3-4 spsk pinjekerner (Jeg ku også have fundet på at bruge solsikkekerner eller undlade)

Til topping:
3 store rødløg
400 g blandede svampe
et par hakkede cherrytomater eller en enkelt stor
Lidt gedeost

Til ved siden af:
En masse forskellige grønsager til en god salat.

Smid først rødløgene i ovnen. De skal nok ha mindst ½ time. Ca 160-170 grader
Bland farsen til bundene. Da vi er 5 personer, blev vores delt i fem kager, der blev bredt ud på et par bageplader som en slags pizzabund. (De kunne være på 2 plader).
Bag bundene i ovnen ca 20 -25 min. Tjek lige efter om de er færdige.
I mens skal du
1) lave en god salat med en sund koldpresset olie!
2) Rense svampe og stege dem på panden i lidt olivenolie eller kokosfedt. Give dem en gang salt og peber og tilsætte de der tomattern. Når løgene er færdige, smutter du dem ud af skallen, skærer dem i nogle smallere både og blander dem i mikset på panden.

Når bundene er færdigbagte, topper du dem med pandefyldet og et par strimler af den gode gedeost og smider dem et øjeblik tilbage i ovnen til osten er lunet.

Det var det - værsgo at spis!

Jeg fik lidt god sukkerfri salsa til, men resten af familien foretrak det uden.
Silje fik sin kødpizza uden svampe og løg, så hun synes maden var vidunderlig og spiste det hele.

Forslag til andre Paleo pizzaer:
Rodfrugt pizza - Rooatza
Rootza variant
Pandekagerulle m hakket kød (Ikke helt en pizza, men samme stil)

Metza er også perfekt i madpakken! Vidste du i øvrigt, at lige nu kan du få en pdf med "7 lynhurtige Paleoretter" flere som er nemme at lave til en stor portion og tage med til frokost. Desuden vil jeg snart fortælle mere om min e-bog "Paleo frokostbogen" som er undervejs.
Du klikker bare lige her: JA TAK - jeg prøver nyhedsbrevet.

http://eepurl.com/RNtuD

3 kommentarer:

  1. Jeg har lige afprøvet din opskrift og det var bestemt ikke dårligt! Og så tager det jo nærmest ingen tid at smække sammen :)

    SvarSlet
  2. Jeg lavede også lige den samme, men bradepanden var helt våd og der lå 1 cm væske i fadet, how to prevent?

    SvarSlet
  3. Hej Kristian. Du har sikkert fundet en løsning i mellemtiden. Ellers har jeg et par forslag. Skru lidt op for temperaturen og hvis du anvender det, kan du tilsætte en skefuld HUSK til din "kød-dej"!

    SvarSlet